Månadsbrev april

Hej Golfvänner

 

Det är en härlig period vi går in i nu. Solen börjar äntligen att tina upp både golfsvingen och våra fina banor. Ett stort TACK till alla ni som mötte upp och vårstädade våra banor i lördags. Det är något klubben verkligen uppskattar och också något som skapar klubbkänsla utöver en ovärderlig hjälp för att få omgivningen vår fin.

 

Var en tur runt banorna igår med Paul och inspekterade och det ser riktigt fint ut. Att vi nu öppnar upp golfbanorna efter påsk gör att våra medarbetare får tid att förbereda banorna ordentligt och även göra fina klipplinjer. Hela vår anläggning är verkligen något att vara stolt över men vi ska även se in i framtiden och bli ännu bättre.

 

Jag har fått mycket positiv feedback på det jag tidigare skrev om att vi försöker att hälsa på varandra, ung som äldre. Det fungerar faktiskt. Skapar en trevlig atmosfär och det smittar av sig om man tex kommer ut till klubben lite ”lätt” stressad innan spel. Tack även alla ni som kontaktat mig med frågor och tankar runt verksamheten.

 

Pandemin och golf.

 

Det är inte lätt att förutspå utvecklingen av pandemin men det är av yppersta vikt att vi alla tar vårt enskilda ansvar i vardagen och såklart på hela vår anläggning vid framtida spel. Vi följer löpande FHM och SGF’s rekommendationer och just nu gäller Tävlingsavrådan. Nästa uppdatering kommer den 25 April. Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis. Spelaktiviteter får i nuläget inte avslutas med resultatlistor och prisutdelning. Vi kommer att uppdatera dig löpande men ett gott råd är att, som många redan upptäckt i klubben, registrera dig på vår Facebook sida , medlemsforum samt instagram så håller du dig a jour .

 

Vid incheckningen i receptionen ( 1 person i taget) kommer det att finnas en extra dispenser med gel utanför utöver den inomhus. Vi påminner dig också om att det går fint att checka in runt hörnet på vår nya inbyggda terminal. Tydliga restriktioner (med antal personer per kvm) kommer till säsongstart att finnas i omklädningsrummen och i klubbhuset. Restaurangen och golfshopen tar också sin del i vårt gemensamma ansvar.

 

Banorna

Banchef Paul informerar:

”Nya linjer på FW och nya linjer på greener. Greenerna och FW har fått gödsel och har börjat växa.

I veckan får även tees gödning.

Den nya sanden till bunkrarna har kommit och samtliga bunkrar är tömda, kantskurna och spolade.”

 

Många har synpunkter på klubbens bunkrar och det har vi uppmärksammat. Vi kommer att utvärdera en ny sandtyp löpande och har nu i ett första skede bytt ut sanden på hål 6 på Östra och där kan du ”testa” den nya sanden. Riktigt snyggt blir det också!

 

Drivingrangen

 

Det är nu mycket trafik på vår drivingrange. Påminner om att tidigare redan inplanerad asfaltering sker den 8 April då vi håller stängt men öppnar igen så fort vi kan. Även asfaltering runt klubbhuset sker i perioden 8-9 April. Våra nya 80 kompressions bollar kommer först runt den 1 maj.

 

 

 

Öppettider och Öppning av våra banor

 

Vi har stängt på kansliet/receptionen fredag-söndag men öppnar igen den 5:e april på annandagen. Om du vill slå bollar på rangen så går det fint att utöver att betala med kort som vanligt köpa poletter i golfshopen.

 

På onsdag 7:e April öppnar vi upp våra banor för spel. Medeltemperaturen har nu gått upp och det är i stort sett torrt men vi ber dig att ta hänsyn och undvika blöta passager. Som en försiktighetsåtgärd så avvaktar vi med uthyrning av våra golfbilar om du inte har läkarintyg.

 

Restaurangen (Mulligans)

 

Mikael och David m personal slår upp portarna nu på skärtorsdagen. Dom håller i starten öppet varje dag mellan kl.11-14. Här följer veckans meny:

 

Torsdag

Lammstek med rosmarinsky och potatisgratäng

 

Fredag

Påsktallrik med Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, sill och ägg

 

Lördag

Fläskfilé med bearnaisesås

 

Söndag

Kåldolmar med gräddsås

 

Mums 😋

 

 

Shoppen/ PRO

 

Vi har öppet 10:00-14:00 varje dag fram till den 7 april då det kommer nya tider. Passa på att besöka oss! Det är massor av fina öppningserbjudanden! Bokningar för Custom Fitting & Lektioner är som vanligt till Patric på 070-754 02 65 .

Välkomna Micaela & Patric

 

Business Partners

 

En golfklubb är en väldigt bra plats att profilera sitt företag och för nätverkande samt friskvård. Många så viktiga framtida kontakter skapas. Är du intresserad av ett samarbete och vill vara en del av vårt nätverk så tveka inte att ta kontakt med undertecknad.

 

Information från Styrelsen

Som klubb och företag ser vi alltid över våra kostnader på alla områden löpande för att medlemmarna ska få den fina klubb de förtjänar. Hösten 2020 diskuterades möjligheten att hyra in arbetskraft för säsongsarbete på klubben. John Ekoff och Ulf Jansson erbjöd sig att utreda kostnaderna och fick OK på det av t f VD Holger Namér. John och Ulf har besökt andra klubbar för att ta del av deras erfarenheter och kostnader. John och Ulf har löpande hållit t f VD informerad. På grund av missuppfattningar kring detta har en del ryktesspridning startat. Styrelsen poängterar att John och Ulf har gjort ett bra jobb och i samförstånd med t f VD. Styrelsen vill vara tydlig med att inga planer föreligger på att hyra in personal. Frågan är nu utagerad och vi ser tillsammans fram emot ett bra och roligt golfår.

 

Kommittéer

 

Flera kommittéer i klubben är nu under uppstart och information kommer löpande. Som jag tidigare informerade om ovan så följer vi råd från FHM och SGF men vi behöver även tänka långsiktigt och jobba proaktivt. Som ett led i detta så informerar Tävlingskommittén:

 

”Tävlingskommittén ser framemot jubileums säsongen 2021. En del av klubbens tävlingar har en tävlingsledare och funktionärer men det behöver flera medlemmar som kan hjälpa till.

En glädjande nyhet är en 9 håls tävling för hcp 30 – 40. Vi hoppas att många vill delta. Tack till alla som redan hjälper till i regelgruppen, GIT gruppen (scoreinmätningar) och funktionärer.” Om du vill veta mer eller vill ställa upp som funktionär/tävlingsledare kontakta tävlingskommitténs ordförande Blaise Watson tavling@nykopingsgk.se

 

 

Avslutningsvis så är det viktigt att komma ihåg att Du som medlem/ samarbetspartner/ gäst är vår ambassadör och vi uppskattar om du sprider information om klubben i ditt nätverk och för dina vänner samt ger feedback på vad just du tycker.

 

Min dörr står alltid på glänt för dig (jag träffar dig i en covid säker miljö) och jag tar gärna del av både ris och ros som leder klubben in i framtiden.

 

Varmt välkomna till årets golfsäsong.

 

Önskar en Glad Påsk och

Vi ses på klubben

 

 

Per Segerström med medarbetare

VD/Klubbchef

0766-005152

Klubbchef@nykopingsgk.se