Nyköpings golfklubb månadsbrev maj

Hej Golfvänner 

HÅLL UT… 

Efter en ok start på april så blev det kung Bore som tog ett fast grepp om väderleken men i nästa  vecka så kommer äntligen värmen med både högre dags och natt temperaturer. Då kommer  växtligheten i gång på allvar. 

Våra duktiga banmedarbetare har lagt ner mycket tid på att presentera anläggningen i ett bra skick  givet förhållandena. En stor insats har gjorts med klubbens bunkrar. En skötselplan följs men som  samtidigt av naturliga orsaker leder till lite kortare störningar avseende tex lite mer sand på tees och  greener. Det sker även stödsådd och gödsling och mycket annat som Paul själv berättar om längre  fram. Jag är mkt imponerad och samtidigt glad att vi har kunnat hålla öppet för alla er spelsugna  medlemmar.  

Covid -19 har verkligen lagt sordin på stämningen avseende tävlandet i Sverige. Det råder i nuläget  ett tävlingsförbud tom den 23 Maj, men det kommer en ny lägesrapport varje måndag. Vid den  senaste uppdateringen så upplevdes ett visst hopp då man i alla fall inte sköt fram datumet  ytterligare. Vi kan dock bara fortsätta att hoppas på en snar öppning. Vår onsdags golf är hett  eftertraktad och vi håller alla tummarna för att vi kommer i gång med den inom kort. 

Tack för det fina bemötandet på klubben och kul att så många hejar på varandra. Det skapar  verkligen en extra dimension i vår fina klubb. 

Vissa kommittéer som är beroende av att tävlandet startar har av naturliga orsaker, covid-19, inte  riktigt kommit i gång ännu men ligger i startgroparna.  

Lite rapporter från kommittéer 

Fastighetskommittén: 

Fungerar fantastiskt bra. Kjell R, Kjell E, Lars K med flera ideella har gjort och gör ett fantastiskt jobb.

Juniorkommittén:  

Träningar med våra golftränare är i gång på flera nivåer. Många anmälningar har gjorts till  juniorlägren. Juniorrummet har iordningställts och städats. Peter Engstrand är sammankallande för  ungdomsserien men fler engagerade behövs. Om ni är intresserade meddela/kontakta kansliet eller  helst Peter. 

Kom-i gång kommittén:  

Ny kommitté som startats upp för att ta hand om våra nybörjare. Bodil Olausson har, till glädje för de  som deltagit, redan mött upp vid tre tillfällen trots de tuffa väderförhållandena. Bodil har lämnat en  namnlista på dem som kan ställa upp men även här behövs fler engagerade. Om ni är intresserade  meddela kansliet. 

Bankommittén 

Är under uppstart igen och möten har hållits. Skall primärt vara ett stöd till vår banchef. 

Medlemskommittén 

Kommittén är förnärvarande inte aktiv men kommer att omarbetas. Flera verksamhetsområden drivs  i nuläget i projektform. På måndagar: Golfkompis och på tisdagar: Kom-i gång golfen (se ovan)

Övriga medlemsaktiviteter är bland annat en blomgrupp och en vagngrupp. 

Damkommittén 

Har haft möten men avvaktar med spänning uppdaterad information från SGF om när tävlande och  då damgolfen kan få starta upp igen. 

Tävlingskommittén 

Senaste nytt från Tävlingskommittén är att de tillfälliga lokala reglerna för Västra och Östra banan är  uppdaterade. Lokala regler finns precis som tidigare uppsatta utanför kansliet. Läs dem för att hålla  dig uppdaterad om ändringar.  

På förslag från 50+ golfen har namnet ändrats till Seniorgolf för att bättre spegla majoriteten av  spelare som brukar delta på måndagar.  

Regelgruppen 

Under våren har TK’s regelgrupp varit aktiva och tagit fram ett antal olika förslag på hur vi ska nå det  uppsatta målet med att sprida regelkunskap bland klubbens medlemmar och gäster. De har nu  trattats ner till ett antal aktiviteter för 2021-säsongen, där dessa är prioriterade.  

Informationsskyltar på banan, där syftet är att hjälpa spelare att göra rätt.  

Först ut är skyltar vid tee på hål 5 och 9, Västra, med kort textinformation om vad som gäller för de  röd/gröna pinnarna. Texten har tagits fram av regelgruppen.  

Planen är att följa upp dessa med ytterligare två skyltar: en på hål 13 Västra och en på hål 4 Östra. 

Tilläggstext på scorekorten, också här med syfte att påminna spelare om att göra rätt på banan. Här  läggs en text till som påminner om att laga nedlagsmarken och återplacera torvorna. 

Gruppen har också skapat en bank med diverse regelfrågor som anpassats till klubbens egna banor,  för en ökad förståelse. Dessa frågor kommer att publiceras på olika sätt under säsongen. En fråga kan  du redan nu läsa här i månadsbrevet! 

Syftet med regelgruppen är att förbättra medlemmarnas medvetenhet kring golfregler, genom att  prata mer om regelfrågor, hjälpa till att lösa frågor som dyker upp och sprida det korrekta budskapet  till andra. Det är roligt att lära sig nya saker ☺ 

Maj månads regelfråga:  

Hål 7 Östra. 

Det regnade igår. Din boll hamnar 5 meter framför green och du får lättnad för tillfälligt vatten. Vad  gör du, droppar bollen eller placerar bollen? (Svaret står i slutet på månadsbrevet men pröva först  själv ) 

Styrelsen informerar 

Arbetet med greenbunkrarna på 6:an på östra banan gick mycket bra och den nya sanden har satt sig  väldigt bra. Vi kommer i löpet av säsongen att fortsätta på västra banan med greenbunkrarna på hål  2, 4, 9. Material till dessa finns. 

Ombyggnad av kiosken på östra banan har påbörjats och kommer att färdigställas med 2st nya  toaletter. 

Vad gäller ny husbils-/husvagnsparkering avvaktar vi fortsatt beslut från kommunen.

Banchef Paul 

Den gångna veckan så hade vi en medeltemperatur på 6 grader (dygnstemp). Det är otroligt svårt (i  princip omöjligt) att få någonting att växa i dessa förhållanden och ännu svårare att läka befintliga  skador.Vi har gödslat samtliga ytor och påbörjar i denna vecka stödsådd av greener och tees. Anledningen till att vi inte gjort detta tidigare är för att gräsfrön till green och tee är rätt så dyra och  att lägga ut dom när det är för kallt gör att vi får en mycket sämre etablering om vi ens får någon. 

Det har varit en svår och kall vår och vi gör precis allt vi kan för att greenerna ska återhämta sig, och  tyvärr så är det så att allt golfspel gör att återhämtningen tar ännu längre tid. 

Jag är helt övertygad om att när vi väl får den där fina vårvärmen så kommer gräset att sluta ihop sig  hur fint som helst. 

Några rader från shop & Pro 

Hej alla glada medlemmar, äntligen är vi i gång på riktigt! Alla ungdomsgrupper är i gång & ca 20  nybakade gröna kortare har redan gått kurs hos oss. Intresset för att utveckla sin golf är större än på  länge, mängder av medlemmar bokar lektioner & våra gruppträningar är nästan fullbokade. Ibland  önskar man att dygnet hade fler timmar så man kunde klara av alla bokningar. Shoppen är fylld till  bristningsgränsen med alla nyheter för året, kika in vi har mängder med fina erbjudanden för dej.  Micaela har sett till att när det gäller konfektion så finns det kläder för alla. Studion är komplett för  utprovning av nya klubbor, vi har fullt sortiment på, Titleist, Callaway, Ping, Cobra & Taylor Made, till  vår hjälp använder vi Flightscope för att säkerställa att klubborna blir perfekta för dej. Må gott, vi  syns på klubben. 

Några rader från våra krögare på Mulligans 

Det oberäkneliga vädret sätter såklart sin prägel på antal gäster i restaurangen men på det hela är  David och Micke ändå nöjda så långt och de står redo att ta hand om dig. Med lite varmare väder  kommer säkert också glassförsäljningen snart att ta fart. 

Samarbetspartners till klubben 

Först vill jag passa på att tacka för det fina bemötandet på mail, via teams, personliga möten och per  telefon. Vi har tecknat många nya samarbetsavtal och vi har tillsammans varit kreativa och hittat  bästa lösningen för just dig och ditt företag. Intressant nog har det också tillkommit många nya  partners. Covid-19 lägger här också för närvarande ett hinder från att komma i gång på allvar och  börja träffas och nätverka men mycket planering har skett och snart är vi i gång. Nätverksträffarna  kommer att spänna över hela året med olika ämnen och talare. Många av er har redan visat intresse  för att vilja presentera sig och sitt företag samt andra har dessutom erbjudit ett forum att träffas i.  Snart är vi i gång och en digital plattform håller på att skapas var vi kan samverka.  

Vad gäller nätverksgolfen så var den första träffen inplanerad till den 25 Maj men det datumet  kommer ej att fungera i nuläget. Jag tittar just nu på, och återkommer inom kort till dig, med ett  datum i början på juni så att du får tid att planera in ditt deltagande.

Jubileumsveckan – Ärila veckan  

Arbetet med Ärila veckan är i full gång. Det har även bildats en jubileumskommitté som tar fram  aktiviteter under veckan. I nuläget har vi ett varierande tävlingsinnehåll med bland annat Sune Lindes  pokal, ICA Golfen, Johnells och Synsam mixen. Det blir även en jubileumstävling och en ny tävling med fokus på våra medarbetare. På fredagen håller vi också på att planera en stor 70-års  jubileumsfest med musik och kanske dans! Missa inte detta och håll dig a jour i våra medier.  Välkommen till en kul vecka. 

Kansli/receptionen 

Jag är så stolt över våra fina kansli och receptionsmedarbetare. Vi är ett härligt gäng som löser smått  och stort med ett leende på läpparna och att ge dig bästa service är vårt huvudfokus. 

Avslutningsvis så rekommenderar vi att du går med i våra sociala medier dvs Instagram, Facebook  och vårt medlemsforum så att du snabbast möjligt får aktuell information samt kan chatta med  likasinnade. 

Vi ses på banan 

Per Segerström m medarbetare 

klubbchef@nykopingsgk.se 

0766-005152 

Svar på regelfrågan: droppa. Se definition onormala banförhållanden